Om mig

Jag heter Maria, och den här bloggen handlar om att vara aktiv – i vardagen, som träning, på fritiden – utan och med barn.

Vi hoppas ju att barnen ska få samma intresse som oss att vara ute i naturen. Så nu försöker vi få med oss barnen ut i naturen, på utflykter, på vandringar och toppturer. Vi gör ofta utflykter runt omkring hemma och där vi råkar befinna oss. vad man ska kalla dessa småturer vet jag inte riktigt – utflykt, äventyr, familjetur…

Småturer kläms in här och där i våra liv. De är utmärkta tillfällen att passa på att komma sig ut, även om man inte har så mycket tid. De kräver inte så mycket planering, vi upptäcker våra närområden och de blir en bra introduktion till barnen att röra sig för egen kraft. Ofta tar vi en liten familjeutflykt som bensträckare när vi är på resande fot.

Hela Sverige (och andra länder) är fullt av fina omgivningar och spännande natur att upptäcka. Man måste inte åka långt eller på storslagna expeditioner. Det svåra är att många av de småturerna inte finns så bra dokumenterade på nätet och jag hoppas kunna ge lite inspiration till andra att ta sig ut i den fina naturen. Det behöver inte vara så komplicerat.

Har DU några förslag på fina småturer och spännande utflyktsmål?

Följ mig gärna på Instagram: @aktivmaria

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: